Arvatakse, et prosoopis on hea veresuhkru tasakaalustaja ja seetõttu sobivat see ka diabeetikutele Prosoopis sisaldab palju kiudaineid, mistõttu tema seedimisaeg on 4 kuni 6 tundi. See omadus tasakaalustavat veresuhkru kõikumise ning seetõttu ei lase tekkida ka näljatundel. Prosoopis toit, mis toetab diabeetikute toidusedelit ning aitab hoida tervisesõbralikku insuliinitaset.
Prosoopise lisab magusa, pähklisarnase maitse pagaritoodetele, seda võib kasutada ka magustoitude või veini valmistamisel. Küpsetiste puhul tarvitatakse prosoopise jahu koos teiste jahudega – asendage veerand kuni pool teravilja- või riisijahust prosoopise jahuga. Prosoopist kasutatakse leiva, pannkookide, muffinite, kookide ja küpsiste tegemiseks. Sellega võib maitsestada ka steike, linnu- ja sealiha ning kala. Seda võib lisada köögivilja vokktoitudele, munapudrule, suppidele ja koguni jäätisele.