Tel: +372 6 442 838

Inka marjad Physalis peruviana (physalis = põis) aga ka Azteegimari, kuldne mari, Peruu kirss jp. Pärit Lõuna-Aafrikast, kuid kasvatatakse ka Inglismaal ja Lõuna- Aafrikas

Teaduslikud uuringuid on kinnitanud inka marjades polüfenoolide ja karotenoidide sisaldust, samuti ka nende põletiku-, hepatiidi- ja diabeedivastaseid, vererõhku alandavaid ning antioksüdantseid omadusi. Marjadest on leitud melatoniini, mis võib ära hoida või ravida oksüdatiivstet stressi ja neuro-degeneratiivseid haigusi, mis on tihti seotud vananemisega.
Rahvameditsiinis kasutatakse peruu füüsalit ehk inka marju vähi, leukeemia, malaaria, astma, hepatiidi, dermatiidi ja reuma ravis, aitavad kergendada suu- ja kurgupõletikku.
Hea provitamiin A (beta karotiin), vitamiinide C, P ja B1, B2, B3, B6, B12 allikas.
B12 sisalduselt on inka marjad ühed vähesed taimse B12 sisaldusega üldse. Lisaks suurele vitamiinide valikule, sisaldavad inka marjad rohkesti valku ja fosforit ja vähesel määral kaltsiumit.
Värvilt erekollane ja maitselt magus – kui inka marjad on küpsed, sobivad nad ideaalselt snäkkideks, pirukatesse/kookidesse või keediseks. Inka marjad sisaldavad looduslikku pektiini.

Tarvitamine: Optimaalne kogus ~20 marja päevas. Söö niisama või lisa müslile / smuutile / magusroogadesse.

Päritolumaa: Peruu

Kategooria:Väetoit

Saadavus: Laost otsas

9,50 €
Tasuta kojuvedu tellimustele alates 30 eurost!

Lisainformatsioon

Lisainformatsioon

Kategooria Väetoit
Info -
Kosmeetika toote tüüp -

Toote märksõnad

Toote märksõnad

Kasutage tühikuid märksõnade eraldamiseks. Kasutada ülakoma (') fraaside jaoks.